Detaliere: Consiliere Dezvoltare Personală

Sa pornim de la Dezvoltarea Personala
Dezvoltarea personala este motorul evolutiei umane. Si se intampla fie ca vrem sau nu, fie ca pornim singuri pe drumul acesta sau avem profesori (maestri) care ne insotesc si inspira la fiecare pas. La nivel operativ, dezvoltarea personala este despre:
- perceperea si intelegerea caracterului nostru, al emotiilor, sentimentelor, motivelor, dorintelor si actiunilor proprii
- construirea sau reinnoirea identitatii
- dezvoltarea punctelor forte si a talentelor personale
- imbunatatirea stilului de viata si a calitatii vietii
- imbunatatirea starii de sanatate, a aspectelor financiare sau a abilitatilor sociale
- dezvoltarea spirituala, etc
Avantajul de a ne lasa calauziti de un specialist il reprezinta TIMPUL, care este cea mai pretioasa resursa pe care o avem la dispozitie.

 

Ce este Consilierea pentru Dezvoltare Personala?
Consilerea pentru dezvoltare personala reprezinta un demers cognitiv, non directiv (rational si/sau emotional) care se desfasoara cu sustinerea unui specialist, respectiv a Consilierului pentru Dezvoltare Personala.

 

Care este rolul Consilierului de Dezvoltare Personala?
Consilierul pentru dezvoltare personala este o persoana autorizata si calificata national care lucreaza cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic, care au nevoie sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta in evolutia personala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul proprii fiecaruia.

 

In cuvinte mai prietenoase, consilierea se realizeaza prin sesiuni individuale, in care clientul lucreaza asupra unor aspecte problematice sau negative din oricare segment al vietii sale (privata, familiala, profesionala, financiara, sociala, etc) sau asupra unor aspecte pozitive in care isi doreste mai multa performanta (activitate de coaching). Consilierul faciliteaza clientului deschiderea de care acesta are nevoie, emotionala sau rationala, pt a intelege situatia lui actuala, cea dorita si masurile pe care trebuie sa le intreprinda pentru a ajunge acolo. Consilierul nu se abate de la subiectele/obiectivele alese de client, asculta activ, contribuie cu observatii si utilizeaza intrebari lamuritoare, metode si tehnici pentru a facilita accesul clientului la resursele interioare de unde va veni solutia. Consilierul pastreaza confidentialitatea sesiunilor, cu exceptia situatiilor prevazute prin lege.

 

Cui se adreseaza acest serviciu ?
Celor care sunt DISPUSI sa lucreze asupra acestor aspecte, descoperind ei insisi, cu sustinerea Consilierului, ce anume se intampla, ce-si doresc de fapt si ce anume pot face ca sa obtina ceea ce isi doresc. Consilierul nu munceste in locul clientului, ci creeaza spatiul fizic si emotional in care clientii fac munca de atingere a obiectivelor proprii.

 

Ce nu este Consilierea pentru Dezvoltare Personala?
Nu este consultanta sau mentoring, nu se ofera sfaturi, directii, optiuni sau retete, etc.
Nu ti se spune ce trebuie sa simti, sa gandesti sau sa faci.
Nu este bioenergie, consultanta spirituala sau divinatie.